Šiuo metu žmonių, kurie tampa vegetarais, skaičius sparčiai auga. Tai paskatino daugybę kulinarijos meistrų kurti viliojančius vegetariškus BBQ receptus. Vegetariškų kamado BBQ receptų derinių yra daugybė, todėl iš tiesų verta eksperimentuoti.
Vienas iš įdomių vegetariškų BBQ receptų – ant grilio kepamos įdarytos paprikos.Įdarui įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir įdėkite 50 g kedro riešutų, kol jie apkeps. Sudėkite 140 g ilgagrūdžių ryžių ir kepkite, kol jie taps permatomi. Sudėkite 2 smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir supilkite apie 350 g daržovių sultinio. Kai sultinys užvirs, uždenkite ir virkite 10 minučių, kol ryžiai suminkštės. Palikite juos atvėsti.
Kai mišinys šiek tiek atvės, įmaišykite 1 ryšulėlį plonais griežinėliais supjaustytų svogūnų, per pusę perpjautus 140 g vyšninių pomidorų, 140 g Gorgonzolos sūrio, 150 g smulkiai supjaustytos mocarelos ir saują smulkiai supjaustytų petražolių bei bazilikų. Maišykite, kol sūris tolygiai pasiskirstys paruoštoje masėje.
Tada paimkite maždaug tris geltonąsias ir tris raudonąsias paprikas, perpjaukite jas žemyn ir lėtai atidarykite. Įdarykite paprikas įdaru. Paimkite virtuvinę virvelę ir tvirtai suriškite papriką ties viduriu. Surišę užbaigkite procesą ir padėkite ant vidutiniškai įkaitintos kepsninės maždaug 15-20 minučių, dažnai apversdami, kad nesudegtų. Patiekite karštus, kai pasklis sodrus skonis ir aromatas, todėl bus labai apetitiški. Pagal šį vegetarišką BBQ receptą galima patiekti maždaug šešiems žmonėms. Prie jo tinka baklažanų ir pipirų salotos.
Tokias daržoves kaip bulvės, varškė, paprikos ir žiediniai kopūstai galima sumaišyti su medumi, kurio saldumas daro patiekalą patrauklų. Vegetariški BBQ receptai gali būti derinami su įvairiais padažais, įskaitant mėtų ir garstyčių padažą, kurių kiekvienas sukuria subtilų ir savitą skonį. Vegetariškų BBQ receptų paįvairinimui į vegetariškus BBQ receptus pridėkite stipraus skonio ingredientų, pavyzdžiui, svogūnų, pipirų, čili pipirų ar česnakų.
Jei planuojate toje pačioje kepsninėje ruošti vegetariškus BBQ ir mėsos receptus, įsigykite kilimėlius, kurie padės atskirti ir neleis daržovėms prilipti prie grotelių. Taip sumažinsite tikimybę, kad jos sudegs.
Kitas sveikas vegetariškas BBQ receptas – ant grotelių keptos daržovės, į kurias galima įtraukti pasirinktas daržoves. Galite rinktis porų, morkų, cukinijų, cukinijų ir vasarinių moliūgų ar kitų daržovių derinį pagal savo pomėgius. Jį galite paruošti naudodami šešias vidutinio dydžio morkas, smulkiai supjaustytas, 4 vidutinio dydžio porus, perpjautus per pusę, 2 vidutinio dydžio cukinijas ir 2 vasarinius moliūgus, supjaustytus griežinėliais. Prieš kepdami jas ant grilio apie 5-10 minučių, gerai išvirkite, kol daržovės suminkštės. Įsitikinkite, kad kepsninė yra vidutiniškai įkaitusi, kad išgautų tinkamą skonį, ir kad kepant ji būtų uždengta. Prieš išimdami jas iš kepsninės dažnai apverskite, kol jos vienodai suminkštės. Iškeptas daržoves apšlakstykite 40 ml alyvuogių aliejaus ir 20 ml acto. Kartu su druska ir šviežiai maltais pipirais įmaišykite vieną smulkintą česnako skiltelę ir paruoškite sveiką vegetarišką BBQ receptą.